sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Naisten kevään muotitrendejä: koruin ja asustein

Lähestytäänpä tällä kertaa naisten kevään muotiteemaa New Yorkin suunnasta, rennosti ja retroillen.

Rantateemaa nähdään kaikenlevyisinä ja monensuuntaisia raitailmentyminä ja puhtaasti sini-valko/ puna-valko linjassa mutta myös harmaina jolloin itse vaatteen rakenteet ja vivahteet ovat täynnä leikkauksia ja heiluvia "helmoja". Tehostevärit saattavat olla yllättäviä, leiskuvia turkooseja ja pinkkejä joten yhdistelmät ovat varsin riemukkaita. Samaan kevääseen ja kesään mahtuu myös jo usein ennustettu khakin paluu. Maanläheisten ruskeanvihreiden maailmasta ei puutu sävyjen variaatioita ja samalla harppauksella esiin tulevat perinteiset poplarit ja käsite "utilitarian material work". Näin yhdistyvät peruskäyttövaatteet ja rimpsut runsaaksi uudenlaiseksi kokonaisuudeksi. Kun rinnalla kulkevat nuo tosi-mukavat-rennot-verkkarivaatteet sekä edelleen vahva farkkutyyli/ denimvärit, on ihanaa että keltainen on nostettu ikäänkuin framille. Yksinkertaisen mukavia, monimuotisia ja selkeälinjaisia vaatekappaleita ilman kikkailua, jolloin väri saa loistaa. Pyjamalook on varmasti yksi esiin nostetuin kevään trendeistä. Aivan viehättäviä ne ovatkin ja varsinkin vaalean denimin sävyissä kiiltävänä satiinina. Oiva väripari on korallinpunainen joka aina vahvasti jakaa mielipiteitä. Jos se kirkkain sävy ei vetoa, saattaa hieman puuterinen sävy olla sopiva vaikkapa kesän juhlavaatetukseen. Ja valkoinen, puhtaan valkoinen; paitana, mekkona, paitamekkona, reiluna takkina pussihihoin ja kerroksittain. Kaikista trendiväreistä poimimalla voi tehdä raikkaita ja uusia väriyhdistelmiä: keltainen ja ruskeaan taittuva khaki tai farkunsininen, puna-valkoraita ja pinkki. Mutta muodikasta on myös yhdistää lähekkäisiä värisävyjä.

Europan trendit näyttävät värikylläisemmiltä ja tuovat selkeämmin esille oliivit ja pinkit, lilat ja metallinhohtoiset variaatiot harmaista ja sinisistä. Myös kuvioiden iloittelu on runsasta ja sitä eivät estä röyhelöt ja leikkauksetkaan. Musta-valkoteema nousee myös edelleen esille voimakkaasti. 70-luvusta irtoaa nyt innoitusta ja huomattavaa ovat nilkkoja lähenevät pituudet. Joten kun hameen helmat pitevät saattavat housun puntit lyhentyä ja hieman myös leventyä.

Korut peilaavat aina kutakin trendiä vastaan joten variaatioita on paljon. Pitkät kaulakorut/ riipukset ovat edelleen vahvasti mukana ja pantamaisiakin löytyy. Osa koruista on  hyvin huomaamattomia ja herkkiä ja toisaalta niin korviin kuin kaulaan voidaan laittaa ylisuuria koruja. Kaulakorujen kerroksellisuutta tai pitkiä koruja vähän kuin kaulan ympäri "heitettynä", korvakoruissa toispuolisuus (yhden korun tekniikka), paljon kimalteleviä kiviä ja löytyypä sieltä tuo miesten korumuodissakin esiintyvä hakaneula-linjakin. Kaulapannoissa ikään kuin teräsvanteeseen pujotetut suuret, jopa ylisuuret akryylihelmet ja riipusosat ovat todella näyttäviä. Kristallien ja strassien lisäksi nähdään helmiä, hopean-, kullan- ja pronssinsävyjä. Kullansävyinä jatkaa edelleen myös ruusukulta joten valinnan varaa löytyy! Vielä kun  on muodikasta käyttä koruja korvissa, kaulassa, ranteessa ja sormissa; ehkä ei kuitenkaan samaan aikaa.

Rentoa valkoista kesähenkeä, kristallein somistetuna.

Kaulakoru oliivinvihreää ja hopeanväristä korumetallia

Oliivinvihreää nahkaa ja kristalleja, korumetallia


Ei kommentteja: